Voor ouders van leerlingen groep 8

Het is erg belangrijk dat uw kind zich thuis voelt op zijn of haar nieuwe school. Het is daarom verstandig om scholen te vergelijken op de verschillen in accenten. Kenmerkend voor CSG Het Noordik zijn de volgende punten:

    • CSG Het Noordik is een brede scholengemeenschap. Er zijn vier vestigingen, en daarmee veel keuzemogelijkheden. Een overstap naar een ander type onderwijs is zo gemaakt!
    • Het Noordik is een christelijke school. Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen besef van christelijke normen en waarden mee te geven.
    • Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de talenten van onze leerlingen tot bloei te brengen en om voor de beperkingen zoveel mogelijk oplossingen te bieden. Leerlingbegeleiding staat bij ons hoog in het vaandel. Onder de kopjes ‘Onderwijsaanbod’ en ‘Zorg en aandacht’ van de verschillende vestigingen leest u meer over de manieren waarop uw kind begeleid wordt.
    • Leren is meer dan alleen vaardigheden oefenen en kennis opdoen. Op CSG Het Noordik vinden we cultuur ook erg belangrijk.
    • Wij bieden extra voorzieningen voor erkende sporttalenten. Zo valt het halen van een schooldiploma beter te combineren met een sportcarrière.Maar er vallen natuurlijk nog meer dingen op te noemen. U leest er meer over op de pagina Uniek Noordik.

Kijk gerust eens verder op onze website om te ontdekken wat Het Noordik te bieden heeft.