Vmbo en mavo

Vmbo-leerlingen kunnen na de brugklas kiezen voor een van de volgende vier leerwegen:

  • Basisberoepsgerichte leerweg
  • Kaderberoepsgerichte leerweg
  • Gemengde leerweg
  • Mavo

Op de volgende vestigingen is het vmbo en de mavo te volgen.

Heb je een mavo/havo advies? Dan kun je nu ook op de Noordikslaan mavo volgen

De C. van Renneslaan is de vmbo-vestiging die bekend staat als een ondernemende school, waarbij je kunt kiezen uit een groot aantal keuzevakken. In Vroomshoop is techniek heel breed ontwikkeld en zowel op de Van Renneslaan als in Vriezenveen wordt een algemeen breed profiel aangeboden: Dienstverlening en Producten (D&P).
Op alle drie de vmbo-vestigingen kun je kiezen voor een mbo- of een havoprofiel. Op de Van Renneslaan en op Het Noordik Vriezenveen kun je ook kiezen voor het Toptraject. Je opleiding houdt na Het Noordik niet op. We bereiden je zo goed mogelijk voor op een vervolgopleiding op het middelbaar beroepsonderwijs of de havo.

Leerwegen

Na de brugklas kies je een leerweg : Maar wat past bij jou? In het kort leggen we hieronder uit wat je kunt verwachten.

  • Mavo is geschikt als je weinig moeite met leren hebt. Je kunt je opleiding vervolgen op hoogste niveaus van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo 3 en 4) of op de havo.
  • Kaderberoepsgerichte leerweg is voor jou de beste leerweg als je het liefst praktisch bezig bent. Je wordt goed voorbereid op een beroepsopleiding, waar je kunt doorstromen maar mbo 3 en 4.
  • Basisberoepsgerichte leerweg past bij jou als jij het allerliefst met je handen werkt. Praktijkvakken zijn in deze leerweg erg belangrijk. Je kunt daarna doorstromen naar mbo 1 en 2.

Bekijk hieronder het overzicht van het aanbod van de Noordikvestigingen en de modules van de diverse profielen, die je kunt kiezen na de tweede klas.

ProfielVestiging
Bouwen, Wonen en InterieurVan Renneslaan en Vroomshoop
Produceren, Installeren en EnergieVan Renneslaan en Vroomshoop
Economie en OndernemenVan Renneslaan en Vroomshoop
Zorg en WelzijnVan Renneslaan, Vroomshoop en Vriezenveen
Intersectoraal Dienstverlening en ProductenVan Renneslaan en Vriezenveen