Naar de brugklas

Ben jij een echte studiebol, of werk je liever met je handen? Ben je een creatieve duizendpoot, of een bankier-in-de-dop? Bij CSG Het Noordik kun je alle kanten op, wij wijzen je graag de weg. In het linkermenu vind je informatie over ons onderwijsaanbod: vmbo en havo, atheneum en gymnasium

Kiezen begint met kijken

Een nieuwe school kiezen, dat doe je niet zomaar even. Die keuze maak je vaak samen met je ouders. Speciaal voor hen organiseren de scholen in Almelo en omgeving voorlichtingsavonden. In een speciale folder (pdf) staan alle voorlichtingsavonden vermeld:

Kiezen begint met kijken

We helpen je kiezen

We hebben er alle begrip voor dat je de overstap naar de middelbare school niet zomaar maakt. Want hoe kun je nu precies weten wat er verandert en welke keuzes je moet maken? Dat is best lastig. Op Het Noordik helpen we je daar mee.

We doen dat door je stap voor stap te laten zien hoe het werkt in het voortgezet onderwijs. Daarna gaan we kijken wat er te kiezen valt en wat bij jou past. We vinden het belangrijk dat jij op juiste plek terecht komt.

Kom je ook?

We nemen jou en je ouders aan de hand mee en heten jullie van harte welkom op onze Doedagen, Open Dagen en voorlichtingsavonden. We hebben ze hieronder alvast voor je op een rijtje gezet.

We geven je ook een korte impressie van het aanbod op onze Noordikscholen. Kijk ook rustig rond op onze website. Daar lees je nog veel meer over het onderwijsaanbod op onze vmbo-vestigingen en havo-vwo-vestiging.

Graag maken we je ook nog even attent op ons speciale busvervoer in de wintermaanden.

Voorlichting en open dagen

Voorlichtingsavonden voor ouders groep 8

vestiging Noordikslaan maandag 12 november 2018, 19.30 uur
vestiging Vroomshoop donderdag 22 november 2018. 19.30 uur
vestiging C. van Renneslaan woensdag 28 november 2018, 19.30 uur
vestiging Vriezenveen woensdag 12 december 2018, 19.30 uur

Doedagen

vestiging C. van Renneslaan dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 november 2018 (via basisschool)
vestiging Vroomshoop dinsdag 20 november 2018
(via basisschool)
vestiging Vriezenveen vrijdag 30 november 2018
(via basisschool)
vestiging Noordikslaan dinsdag 5 maart 2019, 13.30-15.30 uur
Aanmelden: noordikslaan@noordik.nl

Open dagen

vestiging C. van Renneslaan maandag 14 januari 2019
18.00-21.00 uur
vestiging Vriezenveen woensdag 30 januari 2019
18.00-21.00 uur
vestiging Noordikslaan zaterdag 2 februari 2019
9.30-13.00 uur
vestiging Vroomshoop dinsdag 5 februari 2019
18.00-21.00 uur

Last-minute open huis Noordikslaan: vrijdag 15 februari 14.00 

C. van Renneslaan - vmbo

Onze vestiging Van Renneslaan (vmbo) is een ondernemende school, die bruist van de activiteiten. In de onderbouw hebben we speciale thema-uren ontwikkeld. Heel creatief! Nieuw is het AVA-onderwijs. Aan de hand van een persoonlijk leerplan en een coach, ga je bij ons aan de slag. Ook werken we gezamenlijk aan een gezonde levensstijl.

Vriezenveen - vmbo

Op Het Noordik Vriezenveen (vmbo) kennen we jou persoonlijk en weten we wat je wilt. We geven jou daarbij zelf de regie en de verantwoordelijkheid en helpen je waar nodig. Er zijn volop kansen om te ontdekken wat je leuk vindt, zoals sport, cultuur en technologie. Dit doen we samen in een veilige en vertrouwde sfeer met respect voor elkaar. Je voelt je al snel thuis bij ons. Duurzaamheid is bij ons een belangrijk thema.

Noordikslaan - havo, atheneum & gymnasium

Op de vestiging Noordikslaan (havo/vwo) bieden we steeds meer onderwijs op maat. Heb je wat extra hulp nodig, kun je meer aan of ligt je interesse buiten de schoolmuren, wij helpen je daarbij stappen te nemen en keuzes te maken. In het keuzelab leer je te ontdekken wat bij jou past. Je werkt bij ons met de iPad, ter ondersteuning van de lessen.

Vroomshoop - vmbo, havo/vwo-onderbouw

Het Noordik Vroomshoop (vmbo, onderbouw havo/vwo) is de school voor Kunners en Kenners. De docenten kennen je en weten wat je kunt of dat nu met de handen is of met je hoofd. Kun je best goed leren? Dan is onze brede theoretische leerweg misschien iets voor jou. De vakken sluiten aan bij de havo, maar je maakt tegelijkertijd ook kennis met onze vmbo-profielen.

Stel dat je voor Het Noordik kiest, dan krijg je de ruimte en de tijd om te ontdekken wie je bent en wat je kunt. Misschien heb je wel meer talenten dan je nu zelf denkt. We geven je de kans daar rustig naar op zoek te gaan.

Wij zeggen: IkNoordik! Samen maken we het waar!

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Toggle 1

Toggle 2