Mavo, havo, atheneum en gymnasium

Ben je een mavo, havo- of vwo-leerling, dan ga je naar de vestiging Noordikslaan of Vroomshoop. Op de vestiging Vroomshoop kun je tot en met klas 3 naar de havo of het atheneum. Daarna kun je doorstromen naar de bovenbouw aan de Noordikslaan. Op de Noordikslaan bieden we mavo (theoretisch), havo, atheneum en gymnasium aan. De Noordikslaan biedt op alle niveaus de keuzestromen wetenschap & techniek, kunst & cultuur, taal & talent en maatschappij & ondernemen.

Vervolgopleidingen

Met een mavodiploma kun je naar de havo of het mbo, met een havodiploma kun je naar het hoger beroepsonderwijs en een vwo-diploma geeft toegang tot de universiteit. Op het gymnasium krijg je ook de vakken Latijn en Grieks.

Jij als individuele leerling staat centraal, in het onderwijs en in de begeleiding, met je mogelijkheden en met je beperkingen. Dat betekent dat we aandacht hebben voor bijvoorbeeld dyslexie, maar ook voor meergetalenteerde leerlingen. We kijken verder dan het vaste lesprogramma. Ook op sportief en cultureel gebied zijn er allerlei activiteiten waarin je jouw talenten kunt ontdekken en ontwikkelen. Op de Noordikslaan krijg je alle ruimte om je eigen studieroute te bepalen en om het bij jou passende profiel voor de bovenbouw te kiezen. Aan het eind van het derde leerjaar (havo, atheneum of gymnasium) bepaal je in overleg met je docenten en je decaan welk profiel je kiest:

  • Natuur en techniek
  • Natuur en gezondheid
  • Economie en maatschappij
  • Cultuur en maatschappij